Multibane på vej til Høsterkøb

17. marts 2017 - 11:27

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede onsdag at etablere en ny multibane i Høsterkøb. Løsningen bliver en multibane med flere funktioner, som sikrer, at flest muligt får glæde af banen.

Planerne om at etablere en multibane på en tidligere tennisbane i Høsterkøb bliver nu realiseret. Banen er nabo til Høsterkøb Skole og vil fremover give plads til flere forskellige sportsaktiviteter.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Daniel E. Hansen siger:

- Multibanen bliver et kæmpe aktiv for skole og lokalområde. Jeg er sikker på, at banen bliver det fælles samlingspunkt og mødested, som har manglet i Høsterkøb. Hvis alt går efter planen kan både børn og voksne tage en helt ny bane i brug allerede i år til alle former for idrætsaktiviteter.

En ønsket løsning fra en del af borgerne i Høsterkøb har været to baner; en multibane og en tennisbane. Men nu er både muligheder og økonomi grundigt undersøgt, og konklusionen er, at det inden for den økonomiske og fysiske ramme ikke er muligt at imødekomme dette ønske:

- Tennisbanen bliver etableret som en del af en multibane. De faciliteter, som vi anlægger, skal udnyttes bedst muligt, både i forhold til tid på døgnet, og i forhold til at have mange funktioner, så flest muligt, både børn og voksne får glæde af banen, siger Daniel E. Hansen, og fortsætter:

- Jeg vil gerne sige tak til alle parter i Høsterkøb for at være indstillet på at finde en god løsning på det praktiske samarbejde om banen. Jeg er sikker, på at I kan få det til at fungere.

Optegnet som tennisbane

Multibanen bliver med bander og tennis-egnet kunstunderlag. Den bliver optegnet med en tennisbane og indrettet med et 3 meter højt hegn. På langs kan der spilles til to mål og på tværs kan der også på hver banehalvdel spilles på to mindre boldbaner.

Multibanen kommer til at koste i alt ca. 1,3 mio. kroner og står efter planen klar i efteråret 2017. Forinden skal sagen behandles i Byplanudvalget og Fredningsnævnet.

Tags: