Lys forude for tennisbanen

26. februar 2014 - 12:10

Grundejerforeningen har løbende og over en årrække været i tæt dialog med kommunen om et få tennisbanen i Høsterkøb tilbage. Nu er der lys forude, hvilket fremgår af den korrespondance, som vi bringer her:

 

Kære Leif Boe Hansen

 

Mange tak for din mail og grundige fremstilling af sagen, som jeg i et vist omfang kender, bl.a. fra min tid som medlem af Birkerød Byråd 2002-2006.

 

Det er min klare forventning, at tennisbanen, som jeg er enig i vil være et aktiv for lokalområdet, re-etableres på sin nuværende placering ved skolen efter udløb af den nuværende dispensation. Jeg vil foreslå, at vi vender tilbage til sagen, når dette tidspunkt nærmer sig.

 

Venlig hilsen

 

Daniel E. Hansen (V)

 

M: +45 29 66 74 55

 

Den 15/01/2014 kl. 10.09 skrev "Leif Boe Hansen" :

 

 

HØSTERKØB GRUNDEJERFORENNG

 

14.01.2014

 

TIL:                      KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET – RUDERSDAL KOMMUNE udvalgsformand Daniel E. Hansen

 

 

Kære Daniel E. Hansen,

 

Vedr.                  Tennisbanen i Høsterkøb

 

Til lykke med genvalget til kommunalbestyrelsen og formandsskabet i Kultur- og Fritidsudvalget – samt, men ikke mindst et godt 2014.

 

Jeg skal søges ganske kort at redegøre for sagen – selvom det må erkendes, at det er en sag, der på mange måder har haft et ekstremt langt og dermed utilfredsstillende forløb. Det er blevet så moderne i forbindelse med politiske spørgsmål at erklære, at ting er helt uacceptable. Det udtryk vil vi dog ikke benytte i denne sag, idet vi i nogen grad har forståelse for de problemstillinger, der kan være forbundet med politiske afgørelser eller mangel på samme. Imidlertid må man også – måske endog i høj grad – som folkevalgte politikere have respekt for borgernes synspunkter og relevante spørgsmål, forslag m.m. Det har i yderste konsekvens meget med tillid og troværdighed at gøre. Det er i denne sag selv i den korte version nødvendigt at opsummere det historiske forløb, som starter før kommune sammenlægningen, hvilket vil sige helt tilbage til tiden med Birkerød Kommune.

 

Vi skal ikke komme ind på skolepolitik, men blot notere, at vi som grundejerforening altid har været meget optaget af, at Høsterkøb Skole blev bevaret, som en velfungerende skole i lokalområdet. Det skyldes også, at institutioner – som skole, børnehave, sportsplads, forsamlingshus og tennisbane udgør de værdier, der er basis for det sociale liv i vort lokalområde – gør Høsterkøb til en landsby, hvor mennesker trives.

 

Det var derfor ganske naturligt – om end nødtvungen, at vi og Høsterkøb Tennisklub af hensyn til skolens fremtid accepterede, at tennisbanen i Høsterkøb i 2002 midlertidigt blev nedlagt i forbindelse med opstillingen af de pavilloner, som det dengang forventede stigende børnetal på det nærmeste dikterede. Når midlertidigt anvendes i denne forbindelse, skyldes det, at den daværende borgmester i Birkerød på et møde i grundejerforeningen lovede, at tennisbanen ville blive retableret allerede i 2003. Det skete ikke – tværtimod blev der givet en række forlængelser af de ’midlertidige’ tilladelser til opstillingen af pavillonerne. Den seneste forlængelse frem til 2015, som måske vil blive afløst af endnu en forlængelse ikke mindst i betragtning af, at kommunen for kort tid siden har investeret i nye pavilloner. Det kan vel heller ikke helt udelukkes, at skolen gerne så et øget fri areal, såfremt pavillonerne på et tidspunkt ikke længere tjener det nuværende formål.

 

Nogle enkelte faktuelle punkter:

 

10.12.2006:      Vort brev til Miljø- og teknikudvalget – Rudersdal Kommune, hvor anføres:

 

                             Den forlængede midlertidige tilladelse til pavillonerne på tennisbanen ved Høsterkøb Skole udløber år 2007, hvorfor vi forventer, at pavillonerne som tidligere lovet vil blive nedtaget og tennisbanen retableret.

                             Vi har dog fuld respekt for, at Høsterkøb Skole endnu i en periode vil have behov for de midlertidige pavilloner. Såfremt dette måtte være tilfældet, finder vi det rimeligt, at pavillonerne bringes i overensstemmelse med de for området gældende regler for såvel bygninger som byggefelter.

                             En eventuel yderligere forlængelse af den midlertidige tilladelse til pavillonerne på tennisbanen vil efter vor opfattelse helt naturligt kræve anlæg af en ny tennisbane inklusive et mindre klubhus.

                             En ny tennisbane kunne placeres på ’sporten’ i Høsterkøb – arealet ud mod Høsterkøb Byvej’

 

28.02.2007        Brev fra Byplan underskrevet af direktør Iben Kock og daværende byplanchef Kaj Sørensen, hvori bl. a. står anført:

 

                             ’Byplanudvalget behandlede sagen på sit møde den 06. februar 2007. Det blev besluttet at forlænge tilladelsen (til pavillonerne) til 01. august 2010.

                             Pavillonområdet skal senest på denne dato være ryddet og tennisbanen retableret.’

 

22.02.2010        Brev direkte til borgmester Erik Fabin, hvor vi følger op på sagen vedrørende tennisbanen i Høsterkøb.

 

23.01.2012        Brev til Kultur- og Fritidsudvalget

 

I dette brev refererer vi til vore tidligere breve. Vi har undersøgt såvel renoverings- som etableringsomkostninger vedrørende en tennisbane på ’Sporten’ i Høsterkøb, hvilket også fremgår af brevet. En renovering af den gamle tennisbane vil beløbe sig til ca. DKK 175.000 en renovering af klubhuset dog ikke inkluderet. En ny tennisbane på Sporten vil koste Dkk ”200.000 inklusive afgravning af overjord – dræning af banen – udlægning af stabilgrus –udlægning af rødgrus – nedstøbning af netstolper – pålægning af linjer – opsætning af 3m højt hegn om banen inklusive 1 styk låge – 1 stk. vandstander på banen + diverse uforudsete omkostninger Dkk 25.000

 

01.02.2012        Brev fra forvaltningen i Rudersdal Kommune undertegnet af funktionschef Henrik Skovgaard.

 

Modtagelsen af vort brev af 23.01.2012 bekræftes.

’vi vil nu gå i gang med en sagsbehandling i forhold til de forslag I fremsætter med henblik på en fremlæggelse for Kultur- og Fritidsudvalget på et af de kommende møder.’

11.02.2012        Brev til funktionschef Henrik Skovgaard samt telefonsamtale med HS – opfølgning på sagen.

 

06.03.2013        Brev fra funktionschef Henrik Skovgaard som opfølgning på telefonsamtale af 11.02.2013 det anføres blandt andet:

 

’Vi kan desværre ikke givet et endegyldigt svar på nuværende tidspunkt, men forventer, at der vil være men afklaring inden sommerferien 2013.’

 

                             Der anføres også igangsættelse af andre arbejder med tennisanlæg i kommunen….

 

’Vi har forståelse for, at man gerne vil have en tennisbane igen i Høsterkøb. Vi ser det ligeledes som en god aktivitet, der er med til at skabe liv i et lokalsamfund som Høsterkøb’.

 

28.08.2013        Mail til Henrik Skovgaard Rudersdal Kommune

Vi referer til vort brev af 23.01.2012 samt anfører, at vi fortsat afventer information om den videre udvikling.

 

Vi beklager, at det trods indledningen alligevel er nødvendig med en længere udredning.

 

Bundlinjen er imidlertid ganske enkel. Vi forventer, at det kan være forbundet med vanskeligheder af de grunde, som vi allerede har anført, at få den gamle tennisbane retableret – økonomisk er det måske heller ikke den optimale løsning.

 

Vi finder det rimeligt efter mange års ventetid, at der atter kommer en tennisbane i Høsterkøb. Vi har afgivet forslag til placering samt et budget for etablering.

 

Vi er helt opmærksomme på, at du først nu har sagen på dit bord og måtte du have behov for yderligere informationer eller at drøfte sagen, er du meget velkommen til at kontakte undertegnede.

 

Med venlig hilsen

 

HØSTERKØB GRUNDEJERFORENING

L. Boe Hansen

Formand

Tags: