Høsterkøb – et tilbageblik

22. august 2017 - 19:41

Joakim Kofod, der har boet i Høsterkøb i 44 år, har en udpræget interesse for lokalområdets historie.

Hans lokalhistoriske interesse hidrører bl.a. fra foredrag og udflugter med Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum, hvor især ildsjælen Tormod Hessel har bibragt Joakim mange interessante oplevelser og viden. Joakim var sammen med Ellen Solmer og Niels Aage Christensen ("Chris") med til at planlægge Høsterkøbs 800 års fødselsdagsfest den 21. oktober 1987, som med fakkeltog rundt om Nedenomsvej  sluttede med stor fest og udstilling i forsamlingshuset. Mange måtte gå forgæves, forklarer Joakim (blandt venner Jokum).

 

Joakim har gennem mange år været medlem af bestyrelsen i Høsterkøb Samværsforening, som arrangerer udflugter og foredrag, ofte med lokalhistoriske emner. Desuden har Joakim med en kort afbrydelse været medlem af bestyrelsen i Høsterkøb Grundejerforening siden 1975, hvor hans indsats har koncentreret sig om byggesagerne.

Joakim, der er fra 1947, er student fra Holte Gymnasium og uddannet arkitekt. Han har været ansat bl.a. ved byggesagsadministration i Københavns kommune, de sidste 24 år som bygningsinspektør indtil 2009.

Joakim har som "handy man" ombygget og vedligeholdt hustruen Kirstens og hans hus På Nedenomsvej, og Joakim var sammen med Leif Boe Hansen initiativtager til den bevarende lokalplan, hvor begge deltog i Birkerød kommunes arbejdsgruppe under planens udarbejdelse.

Desuden var Joakim i 1975 initiativtager til etablering af Høsterkøbs tennisbane og -klub.

Der er således næppe nogen i Høsterkøb, der ved så meget om landsbyens historie og kender så meget til husene, som Joakim. Derfor har det været helt naturligt for formanden for Høsterkøb Grundejerforening, Jesper Winther Andersen, at overtale Jokum til at stå bag en billed- og tekstserie på foreningens Facebook- og hjemmeside om emnet. Vi kalder serien ”Høsterkøb – et tilbageblik”. Den starter nu. Og det kunne være morsomt og interessant, hvis det giver anledning til uddybende kommentarer, forslag m.v.

Joakim!cid_ii_15dfb6940afabe1c r.jpg

 

Tags: